Çfarë është Injection Molding

i derdhur injeksion është një proces të prodhimit e cila është ideale për prodhimin e produkteve të njëjta dhe shumë të qëndrueshme në sasi të madhe.

Injeksion derdhur Industria po rritet me shpejtësi dhe në vitin 2016, industria globale derdhur injeksion është vlerësuar të jetë vlerësuar në 283.540.000.000 dollarë.

Polypropylene ishte materialet më të përdorura të para të kontabilitetit për 36% të totalit të kërkesës, e ndjekur nga ABS me 25% kërkesa në vitin 2016.

Azia Pacific dominuar kërkesën globale për injeksion formohem produkteve dhe mblodhi 37% të totalit të kërkesës në vitin 2016.injeksion vitrinë

Shumë produkte të cilat përdoren shpesh në jetën e përditshme janë prodhuar duke përdorur procesin e derdhur injeksion. i derdhur injeksion është një proces ideal prodhimit për marrjen e produkteve të kualitetit të lartë me ritme shumë kosto-efektive.

 

Avantazhet e derdhur injeksion

Injection derdhur industria po rritet në mënyrë eksponenciale. i derdhur injeksion është duke u përdorur gjithnjë e më shumë në prodhimin e produkteve të shumta.

Procesi i prodhimit ka shumë përparësi mbi metodat e tjera. Disa nga përfitimet më të rëndësishme të përdorimit të derdhur injeksion për prodhimin e produkteve janë si vijon:

 

efikasitet

I derdhur injeksion është një shumë efikas procesin e prodhimit. Procesi është shumë e automatizuar dhe e kontrolluar nga robotikës dhe makinat të cilat mund të kontrollohen shumë lehtë dhe të menaxhuara nga një operator.

Procesi i prodhimit është shumë i repeatable dhe të besueshme të cilat mund të përdoren për të prodhuar sasi të mëdha të produkteve të cilat janë identike dhe të qëndrueshme.

Për shkak të procesit të prodhimit të lartë të qëndrueshme, ajo është shumë më e lehtë për të siguruar konsistencë në produkteve dhe markave. I derdhur injeksion ofron një pothuajse pa gabime procesin e prodhimit.injeksion vitrinë

Produktet janë prodhuar në shumë pak kohë. Kohë të caktuara të prodhimit varet nga kompleksiteti dhe intricacies e dizajnit por në një mesatare 15-20 sekonda është koha në mes të çdo cikli.

 

High-Quality Products

The Cilësia e produkteve është një tjetër përfitim i derdhur injeksion. Produktet e prodhuara janë të lehtë dhe të qëndrueshme.

Produktet e prodhuara duke përdorur derdhur injeksion nuk janë të bashkuar apo të ngjitur, por ata janë bërë nga një myk i vetëm. Kjo rrit ndikimit-rezistencës dhe elastik forcë të produkteve.

 

kosto efektive

Prodhimit duke përdorur derdhur injeksion është shumë kosto-efektive . Pjesa më e madhe e shpenzimeve dhe burimet janë konsumuar gjatë projektimin e produktit dhe dizajnimin e molds prodhimit.

Pasi produkti dhe molds janë projektuar, procesi i prodhimit është shumë e shpejtë. sasi të mëdha të produkteve mund të jenë prodhuar në kohë shumë më pak duke përdorur të njëjtën myk në mënyrë të përsëritur.

Kjo sjell poshtë koston e përgjithshme të prodhimit në mënyrë drastike, që e bën injeksion derdhur një metodë prodhuese shumë kosto-efektive.

 

Fleksibiliteti i Përdorimi i lëndëve të para

Prodhimit duke polimere plastike është kufizues produkte duhet të prodhohet duke përdorur vetëm një polimer të vetme plastike.injeksion vitrinë

Megjithatë, derdhur injeksion ofron fleksibilitet për të prodhuar produkte duke përdorur një kombinim të polimere plastike. Ata mund të zgjidhni kombinim të mirë të lëndëve të para që do të sigurojë ata me cilësinë e dëshiruar të produktit të bazuar në destinimin e tij.

Përveç kësaj për të zgjedhur një kombinim të resins plastike për prodhimin, prodhuesit mund të zgjidhni një gamë të gjerë ngjyrash duke përdorur derdhur injeksion.

 

Eco-Friendly

Injection derdhur procesi ka ndryshuar dhe evoluar në mënyrë të konsiderueshme me kalimin e kohës. Industria është duke u bërë eko-miqësore dhe qëndrueshme . Proceset e fundit të prodhimit të çojë në shumë pak copëz plastike gjatë prodhimit.

Makinat e reja janë gjithashtu shumë efikas të energjisë dhe të përdorin të paktën 20-50% më pak energji se sa makinat e vjetra.

 

Aplikimi i përbashkët për injeksion derdhur

i derdhur injeksion është duke u përdorur në prodhimin e produkteve të shumta të cilat janë përdorur zakonisht nga ne në jetën tonë të përditshme. Produktet e prodhuara nga derdhur injeksion janë të cilësisë shumë të mirë, në përputhje, dhe shumë të qëndrueshme.

Disa prej aplikacioneve më të zakonshme të derdhur injeksion janë diskutuar më poshtë:

 

pajisjeve mjekësore

Pajisjet mjekësore janë duke u prodhuar gjithnjë e më shumë duke përdorur procesin e derdhur injeksion. Industria e prodhimit të pajisjes mjekësore duke përdorur derdhur injeksion po rritet në mënyrë të qëndrueshme në 6% në vit.injeksion vitrinë

Në vitin 2012, më shumë se 755 milion paund e plastikës është konsumuar për prodhimin e pajisjeve mjekësore dhe pajisje duke përdorur derdhur injeksion. Produktet e prodhuara janë të cilësisë shumë të lartë, të saktë, dhe të ofrojnë performancë të përmirësuar.

Produktet janë prodhuar në kosto shumë më pak që e bën të mundur për shkatërrimin e tyre pas përdorimit dhe për të shmangur ripërdorimin e tyre pas sterilizimit. Kjo zvogëlon rrezikun e infeksionit dhe përgatitjes kohën e pajisjeve.

 

pjesëve të automobilave

I derdhur injeksion është shumë i zakonshëm që përdoret për prodhimin e pjesëve të kualitetit të lartë të automobilave. Është vlerësuar se rreth 90% e pjesëve të përdorura në makina janë prodhuar duke përdorur derdhur injeksion.

Derdhur injeksion proces ndihmon në prodhimin e pjesëve të kualitetit të lartë të cilat janë shumë të sakta dhe konsistente e cila është shumë e rëndësishme për industrinë e automobilave për të siguruar sigurinë.

Këto pjesë janë gjithashtu të lehtë e cila ndihmon për të përmirësuar efikasitetin e karburantit. Pjesët janë shumë të fortë dhe të qëndrueshme që përmirëson sigurinë e përgjithshme të udhëtarëve.

 

Daily Përdorimi Produkte

Shumë prej produkteve të përdorura zakonisht të përdorura në jetën tonë të përditshme janë prodhuar duke përdorur derdhur injeksion. Produkte si shishe plastike, enë plastike, lodra, mobilje, etj janë të prodhuara nga procesi i derdhur injeksion.injeksion vitrinë

Produktet e prodhuara janë të lehtë, të qëndrueshme, dhe ndikimi-rezistente e cila siguron jetëgjatësinë e tyre. Aplikimi i derdhur injeksion në prodhimin e produkteve të përdorimit të përditshme është në rritje në mënyrë të qëndrueshme.

 

Konsumit dhe Elektronikë

Të konsumit dhe sende elektronike që përdoren zakonisht janë gjithashtu prodhuar gjerësisht duke përdorur teknologji të derdhur injeksion.

prodhime elektronike dhe pajisje të tilla si telefonat celularë, pajisje celular si zorrë, kufje, tabletë mbulon, trupin e kamera, kontrollet e largët, pjesë elektronike për TV dhe kompjutera etj janë prodhuar duke përdorur derdhur injeksion.

Këto produkte mund të prodhohen në sasi të mëdha me qëndrueshmëri të lartë nga ana e derdhur injeksion. Për shkak të fleksibilitetit në zgjedhjen e një kombinim të plastikës për prodhimin, këto produkte janë shumë të fortë dhe të qëndrueshme.

 

paketim

Paketimi është një nga aplikimet më të zakonshme të derdhur injeksion. Paketimin e përdorur për ushqim dhe jo-ushqimore artikuj janë prodhuar duke përdorur derdhur injeksion.

Paketimit mban produkteve të sigurta dhe dëmet falas gjatë tranzitit. Në vitin 2016, paketimin ishte çuar aplikimi derdhur injeksion me një kërkesë të përgjithshme prej 43,385 loton .

 

Produktet e ndërtimit

i derdhur injeksion gjen aplikim të gjerë në prodhimin e produkteve që lidhen me ndërtimin dhe industrinë e pasurive të patundshme.injeksion vitrinë

Duke përdorur plastike ka përparësi të shumta si ajo është e lehtë se dru dhe metal. Ajo gjithashtu ofron avantazh të veçantë e të qënit të riciklueshme.

Disa nga produktet më të përdorura në industrinë e ndërtimit të prodhuara nga derdhur injeksion përfshijnë shfryn mbulim, Rondelet fyes, fasteners kuvertë, dritare dhe komponentët kuadër dera etj